Dilatacni kardiomiopatie - po těhotenství

Dobrý den, při těhotenství mi byla zjistěna dilatační kardiomiopatie (dědičná). V 15tt jsem měla EF50%, v 25tt - 45-50% , po porodu teď 25-30% s těžkou sys.funkcí a dilatací . Prosím Vás jaké jsou šance že se to zase zlepší a na kolik. Vím že je to individuální a nikdo mi to přesně neřekne, ale zajímá mě prostě jaké jsou šance na zlepšení podle Vašich zkušeností a na kolik. děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neexistují přesné statistiky, které by byly uváděly procento zlepšení nebo zhoršení. Většinou se potíže nezlepšují, spíše horší. Jsou nutné pravidelné kontrola kardiologem včetně UZ srdce a další postup dle vývoje.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: