Dilatovaná tenká klička

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda se operuje dilatovaná tenká klička a zda může způsobovat bolesti břicha. Děkuji Erbenová

Odpověď odborníka:

Váš dotaz je velmi obecný. Dilatovaná klička, asi se rozumí, tenkého střeva, se objevuje v nejrůznějších chirurgických diagnosách. Každému z nás se občas tenká klička dilatuje, tedy se rozšíří. I náhodně se může na prostém rtg snímku břicha objevit dilatovaná střevní klička. Jistě způsobí bolesti. Dilatace kličky ale v pathologických stavech se objevuje většinou jako rozšíření před překážkou a tato překážka může být různého druhu. Pokud by překážka byla úplná , vede ke střevní neprůchodnosti, což se musí řešit vždy a někdy okamžitě nejlépe do 6 hodin od vzniku potíží. Chirurg zjištěnou dilataci střevní kličky hodnotí vždy velmi bedlivě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: