Diohes plus v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 27 tt a lékařka mi doporučila zakoupit Diohes micro kvůli otokům nohou a bolesti v lýtku. Jenže v lékárně mi prodali, asi omylem, Diohes plus, který obsahuje navíc Aescin a selen. Mohu tento přípravek také užívat bezpečně v těhotenství nebo ne ? Selen by asi nevadil, ale nevím, jak ten Aescin. Lékařka mi také předepsala dávkování 2x1 tbl denně, ale u toho Diohes plus je napsáno pouze 1 tbl denně. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Aescin nesmí být užíván v prvních třech měsících těhotenství. Od čtvrtého měsíce těhotenství a v období kojení může být přípravek Aescin užíván jen ze zvlášť závažných důvodů a na výslovné doporučení lékaře, raději bych jej tedy v lékárně vyměnil za micro formu Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Články: Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Záněty vaječníků mohou při...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
6 užitečných tipů ke zvládnutí vzplanutí Crohnovy choroby
Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
Články: Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
V dnešní době je zhruba 20...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: