Diprophos

dobrý den, dostala jsem injekci diprophos na bolavé rameno. po dvou dnech se v noci pořád potím , přes den jsem nervozní, občas se mi zatočí hlava, prostě jako kdybych to nebyla já. Může to způsobit tento lék: moje dr tvrdí ,že ne že může jen udělat zarudnutí v obličeji nebo na krku ale když čtu nežádoucí účinky těchto kortikoidů je to možné tak bych chtěla znám váš názor a ještě se u toho píše ,že by se tento lék neměl užívat po prodělané depresi nebo psychyatričkých problémech . Trpěla jsem na nespavost a na agorafobii. Nemůže mi to zase rozhodit psychyku? Proč pani dr tvrdí že ne a na příbalovém letáku že ano..děkuji šárka

Odpověď odborníka:

Diprophos je tzv. depotní kortikoid. Jeho výhodou je dlouhodobý účinek po jednorázové aplikaci, odpadá tak nutnost pravidelného užívání tablet anebo opakovaná injekční aplikace. Reakce na kortikoidy se dá těžko předpovědět, bývá individuální, ale Diprophos patří mezi dobře snášené léky. Zarudnutí v obličeji je po kortikoidech možné. Je pravdou, že po kortikoidech vídáme zhoršení psychických obtíží, na druhou stranu se obecně k léčbě kortikoidy přistupuje jen tehdy, není-li jiná alternativa. Po odeznění účinku léku by měly všechny vedlejší účinky vymizet.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: