Díry v kosti po vyndání kovů

Dobrý den pane doktore, jsem necelé tři týdny po vyndání kovového materiálu z kotníku, který jsem měla po předchozím úrazu a operaci. Kovy jsem v kotníku měla téměř 3,5 roku. Zajímalo by mne, zda někdy a případně za jak dlouho, zarostou díry po šroubech (měla jsem jich celkem 10). A zda kost není kvůli dírám nějak "slabší"..... Děkuji za odpověď! Bára

Odpověď odborníka:

Určité oslabení se registruje, proto se doporučuje odlehčení asi 3 týdny. Postupně se otvory zcela zacelí. Určitou dobu jsou ale známky otvorů na rtg ještě patrné. Postupně zhruba do 3 měsíců není třeba otvory po šroubech brát na zřetel..

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: