Diseminovaná forma gonorrhey

Vážená paní doktorko, obracím se na Vás s prosbou o radu. Na přelomu června a července jsem měla oboustranný orální sex s osobou opačného pohlaví (pouze 1x, ale bohužel nešlo o prověřenou osobu). Koncem září nastaly problémy svědění kolem genitálií, výtok bělavé barvy někdy lehce nažloutlý bez zápachu. (léčba Canesten, Clotrimazol- vždy zlepšení a po následne menstruaci opět podobné obtíže). Během konce září svědění a svrbění těla na různých místech, jakoby přeskakovalo z místa na místo bez vyražky, nepříjemné a úmorné, antihistaminika nezabrala, svědění se někdy objeví a pak je opět pár dní klid ( pozn. jsem alergik, astmatik, atopik, možná alergie na kotě, co máme doma).Nyní poslední 4 dny, bolesti kloubů a kostí - prsty i klouby na rukách, zápěstí, předloktí, kolena, holeně, chodidla, paty, kotníky, rameno, bolest do čelisti, ale ne souvislé, nebolí to stále ani všechny klouby a kosti naráz, během dne vnímám bolest občas nezávisle na fyz. aktivitě v noci pokud se vzbudím někdy také, bolest je rýpavá. Klouby nejsou nateklé ani červené. Teploty žádné, občas klepavka nebo zimnice, ale trpím chladem a studenými končetinami dlouhou dobu. Před 2 dny se mi udělal pupínek na předloktí cca 15cm od zápěstí, je červený a 4-5mm, lehce vystouplý jako štípanec, uprostřed je chloupek, nebolí ani nesvědí, viz foto. Po spojení a vyhledávání podle příznaků mě napadla kapavka a to její vzácnější forma. Jaký je Váš názor na souhrn mých symptomů z hlediska Vašeho oboru. Popř. jaké další onemocnění by se mohlo podobně projevovat? Je nějaký odhad nebo studie na riziko nákazy touto nemocí touto cestou- nevím, zda protějšek tuto nemoc měl nebo ne.Ještě dodám, že jsem od ledna tohoto roku sledovaná s opakovaně zhoršenou cytologií. Popř. jaké další pohl.přenosné choroby lze takto nepromyšleně získat? Je možný i přenos gen.bradaviček do oblasti poševního vchodu, pokud nedošlo ke kontaktu sliznice mého a jeho genitálu? Přeji hezký den a děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

dobrý večer, je velmi nezodpovědné mít nechráněný pohlavní styk a to zvlášť v dnešní době. Vaše příznaky mohou klidně znamenat diseminovanou kapavka , ale i jakékoliv jiné onemocnění- chlamydie, mycoplasma atd..Myslím , že by bylo v pořádku navštívit dermatovenerologa , ten Vám udělá stěry a odběry krve k vyloučení pohlavních chorob. S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: