Dishydrotický ekzém

Dobrý den, mám na dlani diagnostikován DE, používala jsem mast Protopic s kortikoidy (nemohu říct, že by vyloželeně zabírala, spíše se ekzém nešířil a tlumila příznaky), nicméně jsem nyní těhotná a mast jsem proto požívat přestala. Ekzém se ale rychle rozšířil na celou dlaň, nic mi samozřejmě nepomáhá a kožní lékaři v mém okolí jen krčí rameny (Toho se paní nezbavíte). Existuje něco, čím si mohu alespoň ulevit? Promazávám to různými přírodními mastmi, ale v podstatě bez reakce. Děkuji.

Odpověď odborníka:

V těhotenství nemůžete použít Protopic, ale kortikoidy ano ( slabší a ne dlouho)- Doporučili Advantan či Locoid vždy po několik dní, pak 2-3 dny pauza atd. Promazávejte např. Cicaplastem na ruce.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: