Diskutabilní medikace

Už týden ležím doma s něčím, co původně vypadalo jako chřipka (horečky/zimnice, mírný kašel, únava), nyní však převažuje hlavně dráždivý, občasně až dávivý kašel. Byl jsem u svého praktického lékaře, který po poslechu konstatoval, že na plicích ani průduškách nic není, ale že vzhledem k mým teplotám je třeba přeléčení antibiotiky. Dostal jsem tedy Amoksiklav, který jsem ale nezačal brát. (V patnácti jsem měl opakovanou angínu, na kterou mi byli nasazeny cca troje antibiotika, načež se u mě po snížení imunitního systému vyklubala Crohnova choroba). Bojím se, že by mi antibiotika zhoršila Crohnovu chorobu, a navíc lékaři v jeho úsudku úplně nevěřím. Chtěl bych se Vás tedy zeptat, jestli byste doporučovala předepsaná antibiotika brát/nebrát, případně nějakou alternativu. Beru na ten kašel kapky Ditustat...a teploty už nemám.. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milý pane Romane, vážím si Vaší důvěry, ale nijak mě netěší. Jsem také praktická lékařka a připadala bych si značně neprofesionálně, kdybych soudila nález jen na základě slovního /i když jistě trefného/ popisu. K rozhodnutí o vhodné léčbě potřebuje lékař určitě nejen znalost tzv. anamnesy, ale i vyšetření pacienta. Myslím, že "férové" by bylo o pochybnostech hovořit přímo s Vaším ošetřujícím lékařem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: