Disloc. zlomenina zápsrtní kůstky malíku

Dobrý den. Mám dotaz ohledně syna. Při fotbale ho kopl protihráč do ruky a zlomil mu záprstní kůstku - fract. cubcapit. MTC V. man. 1. sin cum disloc. minim. ještě konzerv. postup - sádra, nyní po týdnu se rozhodovalo, jestli operovat nebo ne, primář řekl, že ne. Chci se zeptat - může se kost "sama" vyrovnat? Může syna čekat operace při příštím RTG? A dá se očekávat při tomto stavu obnovení plné hybnosti nebo ne? (synovi je 13 let)

Odpověď odborníka:

Snímek jsem neviděl, nevím zda je posun fragmentů a jaký a jakým směrem. Pokud tak rozhodli jistě zvážili všechny okolnosti. Schopnost vyrovnání kosti je u tak mladého pacienta obrovská. Lze předpokládat, že za 3-4 roky se místo zlomeniny vůbec nenajde. Dětské zlomeniny se mají operovat pokud to je možné co nejméně.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x