Dislokovaná zlomenina klíční kosti

Dobrý den. Před 18 dny jsem si dislokovaně zlomil klíční kost. Hned jsem jel na pohotovost, tam mi udělali rentgen a pan doktor mi kost nějak srovnal a dal mi smičky co táhnou ramena dozadu.Po 3 dnech jsem měl kontrolu kde mi Doktor řekl že se to hojí dobře. Dnes jsem si zkusil zahrát fotbal při tělesné výchově. S kamarády jsem se domluvil at mi nehrají do těla aby se mi stím něco nestalo. Už to nebolí a kost si nahmatám a když udělám prudký pohyb tak v tom zabolí. Může mi to srůst tak , že tam bude vidět malinký hrbolek a i při náhmatu jde poznat. Chci se zeptat jaké jsou rizika když už stím začínám takhle brzo? Na kontrolu jdu až 13.1 mám i vypsanou žádanku na rentgen (Lékař je můj známý a dřívě čas neměl) Samozřejmě plnou zátěž tomu nadávám ani náhodou.. Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Potřebujete péči rehabilitace, pohybovou léčbu a jistě ne nyní sportovat. Zlomenina klíčku se v drtivém procentu a zvláště u mladých lidí zhojí a pokud hmatáte hrbolek většinou se postupně klíček přestaví. Pokud byste předčasně nedbal na počáteční šetření ramene mohl by vzniknout v místě zlomeniny klíčku pakloub, který by se potom musel operovat. Zátěž postupně.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: