Distorsio cubiti i. sin.

Dobrý den,v sobotu 27.5. jsem utrpěla pád při fotbale na nataženou levou ruku. V lokti sem ucítila bolest. Jelikož poblíž není pohotovost zašla jsem k lékaři včera 29.4. Byl mi proveden RTG lokte v nataženém a pokrčeném stavu. RTG bez traumatických změn na skeletu. Na vnitřní straně lokte otok,bolestivost,hematom,hybnost od 30 stupňů bolestivá. Diagnoza distorsio cubiti I.sin. Sádrová dlaha po rameno na týden poté kontrola...bohužel nebyl čas (RZS přvezla pacienta s bouračky) se pana doktora se zeptat detailněji o co se vlastně jedná..popřípadě jestli je týdenní dlaha dostatečná nebo jaké je % pravděpodobnost,že mi dlahu poté prodlouží popřípadě zda-li je možné dlahu po týdnu sundat a nahradit ortezou. Provedou při kontrole i další kontrolní rtg snímek? Doufám,že když mi lékař oznámil že to jen distorze tak snad nebude na dalším rtg případném možno nalézt nějakou zlomeninu či podobně.Prosím o objasnění diagnozy a postup léčby dle Vašeho standardu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Znehybnění je na místě, týden jistě nebude stačit a pokud nebude dále sádrový obvaz tak alespoň ortéza je na místě. Pokud i radiolog popíše rtg nález jako negativní a stav se bude zlepšovat další rtg nebude nezbytně nutný, jen při opodstatněném nálezu. Poté rehabilitace s pohybovou léčbou a fyzikální terapie

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: