Distorze kolena

Vážený pane doktore, jsem 5 dní po distorzi kolena, včera vyšetření na MR. Chtěla bych se zeptat na několik věcí: Jaké je podle Vás % přesnosti diagnostiky MR? Slyšela jsem, že jen 20%. Jelikož úrazu došlo na horách a bydlím v Praze, nemám ještě ošetřujícího lékaře. Nemohu nic zanedbat, pokud koleno je fixované ortézou a necvičím? Nemůže ochabnutí svalů vést k ještě větší nestabilitě kolena? Děkuji

Odpověď odborníka:

Zobrazení pomocí magn. rezonance je velmi přesné, zatím přesnější vyšetření není. Kromě artroskopie. Znehybnění vede vždy ke svalovému oslabení. Bránit se tomu můžete pomocí t.zv. isometrických stahů svalstva stehna. Způsob cvičení v sádře nebo ortéze vás může naučit fyzioterapeut nebo rehabilitační lékař. Vy\hledejte ho.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: