Distorze kolene

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, minulý týden jsem utrpěl úraz kolene při fotbalovém utkání. Diagnostika lékaře byla distorze kolene s otokem a výpotkem. V koleni mám omezení hybnosti, přesto bych se chtěl zeptat, do kolene jsem si dnes nechal dát injekci proti bolesti, po jaké době bych mohl začít hrát fotbal a florbal(brankář). U pana doktora jsem se informoval na možnost injekce v den zápasů, což lékař vyloučil. Je možné, kdybych nastoupil k utkání i pod injekcí, že by to mohlo zanechat následky trvalejšího rázu? Bohužel po 11 letech chytání ve flórbale mi dnes stačí špatný pohyb a kolena mi ihned otečou. Je nějaké řešení, které byste doporučil pane doktore k budoucímu předcházení těchto úrazů? Bohužel z celé sezóny vždy tak polovinu promarodím kvůli kolenům. Jestli bych se neměl zeptat pana doktora na podrobnější vyšetření? Vždy mám koleno zafixované ortézou a mám koleno odlehčovat berlemi. při fotbale používám ortézy, které ale bohužel nějak nepomáhají

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o opakované úrazy a sportovat je možno jen s ortézou na koleno je třeba provést důkladné vyšetření kolena na ortopedii. Potíže, vzhled kolena, pohmat, konfigurace, hybnost, pevnost vazů. Rtg snímek je nutný a pokud jsou potíže setrvalé je nejvýš vhodné provedení vyšetření magnetickou rezonancí, při které se znázorní měkké tkáně, menisky, , vnitřní vazy kolena. Podle výsledku další postup a dořešení stavu. Potíže nelze opravdu řešit nitrokloubní injekcí před zápasem. Pohyby brankáře na koleno kladou značný nárok.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: