Distorze praveho hlezna s poskozenim vazu

Byla mi diagnostikovana distorze pravého hlezna s poškozením vazu. Nejdříve jsem měl sadrovou fixaci, po bolestech mi byla po týdnů sundana, a nahrazena ortezni dlahou. Dostal jsem injekce na ředění krve. Ty jsem bral 20 dni. Pak mi bylo řečeno, že jsou injekce zbytečne, a to i přes to, že ortezni dlahu mám pořad. Takže již injekce neuzivam. Je to opravdu bezpecne již tyto léky nebrat, i když fixace ortezni dlahou stále pokračuje? Lékař tvrdí že je to zbytečne. Vystavují se nějakému riziku, a jakému? Na ředění jsem užíval zibor 2500iu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud pokračuje pevná fixace ortézou je vhodné injekce brát, dokud nebude fixace sejmuta a vy nezačnete cvičit. Riziko je zde rozvoje žilní trombosy a případné embolie plicnice.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: