Dítě

Přeji - mám vnuka - porodní váha 4,5 kg., nyní 3 měsíce a váha 8 kg. Nebyl kojený. Dostává Nutrilon 2, avšak poslední měsíc po nakrmení má za krátkou dobu tekutou stolici, zelené barvy, občas je napěněná. Dcera mi tvrdí, že to má asi alergii na laktózu a chce mléko Nutrilon zcela vynechat z jeho krmení s tím, že mléko nahradí rýžovým mlékem. Domnívám se, že takto malé dítě potřebuje normální "kravské" mléko, ale asi bych potřebovala v této moji teorii potvrdit, případně navrhnout, jakou stravu malému dávat., Dětské lékařce průjmy nevadí, i když viděla zelenou plenu, tak říkala, že průjmy jsou v pořádku, když přibírá ? Nevím a nerozumím tomu tolik, tak si dovoluji požádat o radu. Děkuji zdvořile Dagmar P.

Odpověď odborníka:

Vaše dítě přibírá a pokud nepláče, nemá potíže, proto se průjmu nebojte. 8kg v 3 měsících je hodně. Takto běžně váží děti v 6 až 9 měsících, proto není chybou nahradit na nějakou dobu kravské mléko rýžovým. Po rýžovém mléce bude vnouček přibývat méně, ale to není v jeho případě na škodu. Klidně to může dcera na 14 dní zkusit a uvidí, jestli malý prospívá, jak vypadá stolice. Kdykoliv se může k původní výživě vrátit. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x