Diteti do nekolika hodin "spadne" ryma do krku

Muj 3,5 lety syn ma jiz cca posledni 2 roky problem, ze jakmile chytne rymu do par hodin ci nejdele pres noc mu "spadne do krku" a je z toho okamzite laryngitida, vykaslava hleny, spatne dycha, sipe atd ... uz nevime co delat, nebot z banalni rymy se pokazde a velmi rychle stane nemoc na tyden chrchlani doma ... coz vubec nepovazuji za normalni ... predem dekuji za odpoved ... v pripade potreby mohu jeste cokoliv upresnit ...

Odpověď odborníka:

Richarde. Některé děti mají akutní záněty hrtanu několikrát do roka, některé tuto infekci nemají nikdy za život. Je to velmi individuální. Co se týká frekvence, nepíšete, jak často je syn nemocný, ale obecně platí, že 6 infektů do roka se považuje za normální. Také nepíšete, zda má u toho chlapec teploty či nikoli. V případě přetrávání těchto problémů je možné vyšetření alergologem, ale většinou se zjistí, že je dítě zdravé, prostě je jen na laryngitidy "náchylnější". Kolem 5.-6. roku věku tento problém většinou samovolně vymizí. Nutná je samozřejmě prevence infekcí, pestrá strava, vitaminy v přirozené formě, čili ovoce a zelenina, preparáty na "posílení imunity" nemají většinou moc velký efekt. Také by bylo vhodné vyšetření na ORL, aby se vyloučila jiná příčina opakovaných infekcí, například zvětšená nosní mandle. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: