Diuretika - časté močení

Dobrý den, mám vrozenou vadu srdce, která mi byla operována a momentálně s tím mám spojenou vážnější nedomykavost chlopně. Při poslední kontrole mi na echu byl nalezen výpotek kolem srdce. Z toho důvodu a také jako prevenci mi byly předepsány nově léky Furon 40mg (1/2-0-0) a Verospiron 25mg (1-0-0) na odvodnění a snížení tlaku. Mimo to už delší dobu beru na tlak Prestarium neo 5mg (1-0-0). Můj dotaz je tedy směřovaný k těmto lékům. Dopoledne od užití léků až do odpoledních hodin, kdy přestanou působit mne trápí časté močení. Vím, že se jedná o diuretika a takto mají fungovat, ale některé dny chodím na toaletu i po půl hodinách a to mi komplikuje život. Buď se tak spíše snažím vyhýbat cestování mimo domov, nebo pokud někam jdu, tak raději léky vynechám, a to rozumím není správné řešení. Dotaz je tedy spíše na to, jestli je takovýto problém při této léčbě běžný nebo by bylo vhodnější snížení dávku léků (což vzhledem ke stavu srdce nevím jestli je možnost). Pokud je to běžné, dokážete mi poradit jak takovýto problém řešit? Když mám cestovat autobusem, tak ze strachu si léky opravdu nevezmu, protože mám pocit, že bez nějakých inkontinenčních ochraných pomůcek bych cestu nezvládl, ale rozumím, že srdce je přednější a i toto je částečné řešení. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to běžné. Dávku by Vám měl řídit po konzultaci internista. Můžete zkusit léky na potlačení nucení na močení - napíše i praktický lékař

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Články: Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Člověk je po takovém...
Vánoční hody pro zdravá játra
Články: Vánoční hody pro zdravá játra
Můj kamarád (nikoli žertem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Růstové grafy ukážou
Články: Růstové grafy ukážou "budoucnost"
Růst a jeho sledování patří...
Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
Články: Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
S narozením dítěte se od...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x