Divertikulitida

Dobrý den pane doktore,prodělala jsem kandidozu střev,divertikulitidu střev, ta potvrzena CT kolografii v nemocnici.chci se zeptat,zda mohou u divertikulitidy bolet klouby a zda mohou divertikly přibývat.problémy stále trvají.děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Divertikly v průběhu života přibývají a zvětšují se, naštěstí opakované záněty nejsou příliš časté, jako prevence po prodělané divertikulitě se používá lokální antibiotikum které je ale vázáno na předpis užívá se cca 3 týdny jmenuje se Normix bylo by vhodné si domluvit vyšetření v GE ambulanci s výsledky vyšetření které jstě měla provedeny. Bolesti kloubů u divertikulitidy nejsou popisovány tedy s vysokou pravděpodobností nejsou v příčinné souvislosti s onemocněním. Jinak divertikulosa střeva v mezidobí mezi záněty je klinicky většinou zcela němá.

MUDr. Karel Dvorník
MUDr. Karel Dvorník

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Doradus s.r.o., soukromá interní a gastroenterologická ambulance s endoskopií, Jihlava

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x