Divertikuly

Prosím Vás,jak poznám že - pokud mně našla lékařka divertikuly v tlustém střevě - že mám jít k lékaři, pokud mám křeče v břiše a musím víc chodit na záchod,i když mě prakticky trápí víc zácpa - musím brát Duphalac,abych chodila na stolici. Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lado! Duphalac je šetrné projímadlo, pokud ho užíváte je přirozené, že budete mít menší sklon k zácpě a budete chodit na stolici častěji. Pokud trpíte divertikulární chorobou tlustého střeva, je to pro vás jedině dobře, je velmi důležité, aby měla vaše stolice měkkou konzistenci a nedocházelo k její stagnaci ve střevě. Pokud se u vás ovšem objevil průjem spojený s bolestmi břicha, je třeba všechna projímadla vysadit a zahájit dietní režim (suchá rýže, starší bílé pečivo, nesladký čaj), bylo by též vhodné začít užívat některý z přípravků na úpravu střevní flóry např. Hylak. Pokud se bolesti břicha zhorší nebo nedojde do 3 dnů ke zlepšení vašich potíží bude nutné vyhledat pomoc lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: