Divná reakce na štípnutí

Před pár dny jsem na noze našla štípanec, kolem kterého byl na mé poměry velký otok (obvykle nemívám žádnou reakci). Původně jsem si myslela, že jde o píchnutí vosou, nebo ovádem (po štípnutí byl na kůži malý strpupek) ale teď, když otok opadl mi zbylý červený flek bledne od středu. Může to být třeba nějaká infekce a měla bych zajít k lékaři? Nechci zbytečně plašit...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlíno. Vzhledem k průvodnímu otoku bych řekla, že se jedná o větší reakci na poštípání hmyzem. Pokud by se zarudnutí do tydne neztratilo, zajděte si k obvodnímu lékaři. Lokálně můžete aplikovat například Fenistil gel. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Zkušenosti veterináře - rozhovor druhý
Články: Zkušenosti veterináře - rozhovor druhý
Během měsíce srpna 2007...
Zapomínáte na pilulky? Zkuste jinou formu antikoncepce!
Články: Zapomínáte na pilulky? Zkuste jinou formu antikoncepce!
Pokud máte problémy s...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Štítná žláza a oči: větší souvislost, než se zdá
Články: Štítná žláza a oči: větší souvislost, než se zdá
Štítná žláza a oko – dva...
Léčba nádoru mozku – co zabírá?
Články: Léčba nádoru mozku – co zabírá?
Nádorů mozku je několik...
Léčíte se s vysokým tlakem? Hlídejte si oči
Články: Léčíte se s vysokým tlakem? Hlídejte si oči
Dříve platné teorie o tom...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: