Divné bušení u srdce

Dobrý den, začal bych tím, že jsem byl před třemi týdny na operaci srdce. Místo pulmonální chlopně jsem dostal biologickou. Teď když jsem doma, tak občas pociťuji takové divné bušení u srdce. Když si sáhnu na srdce, tak cítím, že mi buší normálně v klidu, ale přesto cítím když si dám ruku trochu níž takové rychlejší "bušení". Cítím to občas takhle i když normálně jen ležím nebo někdy když sedím. Když jsem na nohou tak ne. Když se zhluboka nadechnu, tak to cítím silněji. Nevím jak to přesně popsat, protože to není vysloveně bušení. Spíš jako takové jakoby "bublání" nebo tak něco. Fakt nevím Tenhle pocit jsem pociťoval už i v nemocnici když jsem byl na JIPce a potom na normálních pokojích, ale opět jen někdy a hlavně v leže. Byly dny kdy jsem to necítil vůbec a potom třeba jeden den kdy jsem to cítil. Každopádně všechny kontroly, které jsem tam podstupoval dopadly dobře a kontrola při propuštění také. Jen při ECHU (myslím, že to bylo ECHO) mi zjistili při propuštění myslím, že tomu říkali "výpotek". Nějakou kapalinu u srdce. Ale bylo toho málo a hned za 3 dny když jsem tam jel znovu na kontrolu to bylo pryč. Momentálně užívám prášky anopyrin 100 mg, furon 40 mg, kalium chloratum 500mg a Ibalgin 400 mg Uvědomuji si, že jsem pořád krátce po operaci a mám všechno namožené, citlivé a bolavé a tohle může být teda úplně normální, ale i tak jsem se chtěl zeptat. Děkuji a přeji hezký zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se jednat o extrasystoly. Jde o předčasné stahy srdce mimo pravidelný rytmus. Mají je všichni lidé, pouze někteří je pociťují jako bušení srdce, nepravidelnost srdečního rytmu, bolesti na hrudi atd. Po operaci se mohou extrasystoly vyskytovat více. V případě, že budete mít tyto obtíže denně, bude dobré kontaktovat ošetřujícího kardiologa. Ten Vás znovu vyšetří a navrhne další postup. Snad vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: