Divné znaménko

Na prstu u nohy mám ošklivé znaménko a bojím se, že se jedná o melanom. Jsem jen příliž histerický?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takto z obrázku znaménko zatím vypadá klidně, ale vždy je nutné vyšetření specialistou neboli kožním lékařem. Hodnotíme vždy tvar, barvu, pravidelnost okrajů , velikost a další struktury, které hodnotíme pomocí dermatoskopu, přístroje na vyšetření znamének. Pihy na prstech rukou, nohou, na chodidlech mohou být více rizikové proto vyšetření zbytečně neodkládejte, ale nemusíte utíkat teď hned, LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: