Dlho trvajúci suchý kašeľ

Váš dotaz: Dobrý deň, kašlem už 4-5 mesiacov bol som u pneumologa ten mi dianostikoval zápaľ pľuc podľa rongenu, mal som potom kontrolný snímok, ten ukázal že som "zdraví" no kašeľ stále trvá, boli ma občas pod pľúcami, bolia ma aj lakte a prsty, no nieje to stála bolesť. Čo by to mohlo byť,bojim sa či to nieje rakovina pľúc. Odpověď odborníka: Bolo by velmi dobře keby Vám Vás pneumolog vysetril tzv Chlamydie pne a mycoplazmy pneumoniae, ktoré može sposobit pneumoniu a po prekonanom infekte Taktiež by bolo dobré urobit tzv d´funkcne vysetrenie pluc - spirometriu a vylučit i astmu. Taktiež velmi ucinne na draždivý kašel su inhalacne lieky - tzv Atrovent alebo Ventolin spray. S pozdravom Takže by nemalo ísť o rakovinu, odhalil by to RTG snímok ?

Odpověď odborníka:

Součástí vašeho dotazu je i odpověď odborníka, nemám tedy více co dodat. Rakovinu plic by rtg snímek odhalil, ve Vašem věku je rakovina plic výjimečná.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: