Dlhodoby kasel

Prosim o pomoc, v lete v juli som prekonala zapal priedusiek bola som preliecena atb, a odvtedy stale kaslem a vykasliavam zlte hlieny, brala som tri krat sumame, a raz klacik, teraz mi znova predpisali doxyhexal. Brali mi crp, ko, rtg pluc, sputum, spirometria, vsetko v poriadku a ja stale vykasliavam zlte hlieny, predpisali mi Ventolin ,ktory mi pomoze v tom, ze sa mi rozsiria priedusky a rano sa mozem riadne vykaslat od tych hlienov, cez den uz je hlienov menej, ale keby som si nedala ventolin, tak vobec tolko hlienov sa mi nepodari vykaslat . Dalej beriem flixotide diskus, ale tieto lieky mi vobec nepomahaju berem ich od augusta. Astmu mi nepotvrdili, ale dali mi spreje, koly tomu, ze kaslem. Uz neviem co robit, teraz cakam na vysledky z chlamydii a mykoplazmy, co mi brali krv, aj z nosa kazde rano fukam zlty sopel, som zuuufala. Nikto mi nevie pomoct

Odpověď odborníka:

Dobrý deň!
Úpne Vás chápem. takže - kašeĺ s vykašĺávaním hnisavých - žltých hlenov - od leta t.r., prakticky bez zmeny po liečbe ATB a při liečbe inhalačními kortikoidmi.
Pokiaľ by šlo o infekciu mykoplazmou alebo chlamýdiou - tak antibiotika, čo ste užívala sú na tieto mikroorganizmy tie pravé. ja by som doporučila imuno-alergologické vyšetrenie, vyšetrenie hlenov, čo vykašláváte na mikrobiologii a liečbu antibiotikami podľa citlivosti a prípadne bronchoskopické vyšerenie. Otázkou je, či Vám hleny nezatekajú nosohltanom z nosa, takže i ORL vyšetrnie. Skúste vššie dávky vit C a echinaceu.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: