Dlouhdobý dávivý kašel, zimnice, horečky..

Dobrý den. Rád bych požádal o radu s následujícím problémem. Je mi 33let, většinu života bez závažnějších zdravotních komplikací, jen lehké astma, symbicort a zenaro. Po návštěvě Aquapalace, ale pravděpodobně z jiného důvodu u mne nastaly před 6 týdny!! Problémy. Hodně jsem kašlal, nastoupily teploty přes den, po týdnu se přidaly každonoční zimnice a horečky kolem 38,3-38,5. Praktická lékařka mi nasadila atb Abactal, který nezabral. Po týdnu testy, CRP jen 21. Ostatní v normálu. Kašel se neustále zhoršoval, stával se hodně dávivým bez vykašlání čehokoliv. RTG plic i dutin v pořádku. Praktická lékařka nasadila nová atb Augmentin 600. Nezlepšilo se vůbec nic. Mezitím jsem se sám dostavil k mé soukromé alergoložce, která mne vyslechla, udělala testy na kašlací bakterie. Chlamydie, černý kašel a myko.. , vše negativní , jen paměťové. CRP již bylo 48,7 a cirkulující imunokomplexy zvýšené. Druhý den mne na mou vlastní źádost praktická lékařka poslala na plicní. Dlouhé povídání, což oceňuji, malé výšetření, dostal jsem již třetí antibiotika, Klacid. Klacid mi ulevil od nočních horeček, CRP spadlo na 38, zároveň jsem bral kodein, abych se v noci nezadávil. Kašel stále horší, večer nejhorší. Po týdnu na kontrole, atb již došla, paní doktorka na plicním mi ještě změřila spirometrii, která byla v pořádku. Poté mne tedy předala zpět k praktické, prý u nich nic k léčbě. Ještě mi předepsala na vdechy Seretide a Ventolin. Seretide mi v noci dávení trochu ulehčí, ale nepomáhá. Praktická doktorka mi nasadile jen železo, prý mám přijít za týden. Za tři dny jsem byl zpět, že se dávím a mám horečky, již 38,8 odpoledne a v noci 39,7 udělala znovu testy, CRP bylo již 52. Poslala mne na infekci ambulanci na bulovku. Dlouhé povídání, vyšetření, paní doktorka vlídná a s dotazy i vyšetřením důsledná. Předepsala mi Nizoral tabletky a Doxybene, doporučila vysadit železo Ferretab, které jsem bral 4 dny. Znovu testy na infekce, pro jistotu další RTG plic. Prý při poklepání jistá dutost. Večer jsem zavolal o výsledky. Vše v normálu, RTG v pořádku, CRP ale již 85 Odpoledne jsem měl 39.4, v noci 39,7. Kromě jednoho týdne jsem se 5 týdnů nevyspal, především kvůli horečce a zimnicím, tedy nutnosti brufenu a paralenu a 7x za noc pocení (po jednom prášku) a nesutálé vyměňovánˇi dek a ložního prádla, triček. Přes den se mi spát nedaří. dnes jsem po třetí dávce Nizoralu a Doxybene, zatím žádná změna. Nyní odpoledne opět 38.3 jakmile si lehnu, nebo se pohybuji a potím se, ale dlouho se na nohou neudržím. Za 6 týdnů jsem zhubl 8kg, což je při výšce 195 a současné váze 77 hrůza. Jsem drobný podnikatel a nemoc mne pomalu začíná ruinovat. Pokud se stav nezlepší do týdne, prý mne na infekčním odd. hospitalizují a nitrožilně penicilin. Já mám ale pocit že (z doslechu) takovou silnou léčbu snad již ani nemohu vydržet. Každodenní dávení, kdy již někdy i klečím na zemi, zvuky jako při zvracení a nikdy nic nevykašláno. Moc prosím o radu či názor. Jsem naprosto zoufalý. Děkuji vřele. Honza

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Moc ráda bych Vás vysvobodila z Vašeho zoufalství,ale jediná cesta je důkladná spolupráce s lékaři,kteří se Vám až dosud věnovali..I neúspěch je forma odpvědi.Navíc-Vaše situace má hranice.léčebný plán..jen Vaše trpělivost už je zřejmě u konce..Moc prosím,vydržte,když jste dokázal vytrvat již tak dlouho.Psychický stav s imunitou samozřejmě přímo koresponduje-a Vy kroužíte kolem tematu zdatnosti imunity..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x