Dlouhé a silné krvácení

Dobrý den, již po druhé mám dlouho a silnou menstruaci. Beru antikoncepci Regisha a poslední pohlavní styk jsem měla 13. února. První menstruaci po pohlavním styku jsem měla 6. března a cca 11 dní s bolestmi v podbřišku (normálně ji mívám cca 5 dní). Šla jsem tedy 16. února ke svému gynekologovi na ultrazvuk a ten mi sdělil, že má nějaký myom, který mi způsobuje dlouhé a silné krvácení. Další menstruaci jsem dostala nyní 3.dubna a už jí mám 7 dní. V době, kdy jsem byla na ultrazvuku bych byla v 5.měsíci. Je možné, že si gynekolog spletl plod s myomem a že jsem těhotná? Nebo je to nemožné? Je mi 23 let a antikoncepci užívám tak jak mám, co se dá v mém případě dělat s tak dlouhou a silnou menstruací?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Myslím, že k zaměnění myomu za graviditu by nemělo dojít. Na ultrazvuku vypadají naprosto odlišně. Pokud Váš myom zasahuje do dutiny děložní, může být příčinou krvácení. Pokud by se problém opakoval, odmluvte se se svým lékařem na adekvátní léčbě ev. přímo léčbě děložního myomu. To je ale nutno rozhodnout dle vyšetření.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: