Dlouhodobá bolest kolena

Dobrý den,mám dlouhodobý problém,stále cítim Bodání do čéšky a pod čéškou (čím větśí námaha-tím horší). Trvá to už 2 roky, když mě kluci ze třídy shodili z prudkého kamenitého kopce a už jsem to měla načaté dříve po pádu ze schodů. Začínalo to tak, že jsem měla celou nateklou nohu a zvětšila se mi tak o 3cm. Doktor mi před dvěma lety říkal, že to budu mít do konce života,nebo musim podstoupit operaci, já na operaci nešla s domněním že to přestane,ale já teď nemohu vůbec sportovat,a to mně dost chybý. Ani elastická ortéza mi nepomáhá. Na bolest bez námahy už jsem si zvykla,ale ten sport mně chybý. Je mi 13 let,mám 45kg a 163cm

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Operace je až poslední možnost. Je nutné provést nový rtg snímek, po něm obvykle následuje rehabilitace, podávání léků na zlepšenístavu chrupavky či injekce do kloubu. Stav se obvykle zlepší a operace není nutná. Musítě ale začít znovu na ortopedické ambulanci .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Osm rad, jak uchránit byt před prachem
Články: Osm rad, jak uchránit byt před prachem
Všudypřítomný prach – pro...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Studie varují před e-cigaretami
Články: Studie varují před e-cigaretami
Regulace elektronických...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x