Dlouhodoba bolest kolene

Loni v listopadu jsem visela z hrazdy hlavou dolu,byl problem se na tu hrazdu vyskrabat a pravdepodobne jsem pri tom ublizila levemu kolenu. Tesne po incidentu me to bolelo za kolenem a z vnitrni strany ale nic co by se nedalo prezit. Dalsi dny to pobolivalo a trapila jsem se... nakonec zvitezila lenost(studuji v Brne a bydliste mam 150 km daleko). Po 2 tydnech trapeni bolest odeznela tak jsem si myslela ze mam vyhrano. Bolest se ale vratila, zaclo me to bolet po delsich prochazkach, nebo kdyz jdu do schodu, kdyz dlouho sedim a pak si stoupnu tak to boli ze zadni strany kolene a citim jako by ta noha nebyla ani moje a nemuzu ji napnout, a trva dlouho nez to zozchodim. Boli to nejvic kyz noha neni uplne v prirozene poloze a je pokrcena a narovnavam spicku. Bojim se ze jsem si neco natahla. Osetri me nekde v Brne i kdyz tu nemam trvale bydliste? Bolest je obtezujici a neprijemna.

Odpověď odborníka:

Jistě vás ošetří. Obraťte se nejlépe na chirurgickou ambulanci, zvláště v případě zhoršení bolesti kolena, chirurg koleno vyšetří, provede rtg snímek. Pokud bude potřeba doporučí i vyšetření u ortopeda. Je třeba pomýšlet na změny v měkkých částí kolena, menisky, plica, přetažení zkříženého vazu. Vyšetření neodkládejte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření vás může připravit o zdraví zubů i dásní
Články: Kouření vás může připravit o zdraví zubů i dásní
Většina lidí je obeznámena...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
I pivo může způsobit alergii
Články: I pivo může způsobit alergii
Pivo. Jeden z nejstarších a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Poničené růstové chrupavky ani růstový hormon nezachrání
Články: Poničené růstové chrupavky ani růstový hormon nezachrání
Léčba růstovým hormonem. U...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: