Dlouhodobá bolest v zápěstí a bulka

Je mi 17 let a o září/října minulého (kalendářního) roku mě začalo bolet levé zápěstí nebylo to nic převratného ale bolelo to. bolest většinou netrvala déle než 3-4 dny po těchhle dnech jsem od bolesti měla klid třeba na týden někdy na dva a potom se bolest opět opakovala .... asi tak půl roku jsem bolest řešila obvazem a občas ibalginem studuju obor cukrář kde je potřeba přemísťovat kotle a prostě ty ruce nějakým způsobem zatěžovat takže jsem si myslela ze mám zápěstí jen namožene tak před 4 měsíci jsem jela do nemocnice protože me zápěstí začalo bolet šíleně i když jsem s rukou nehybala v nemocnici mi řekli ze je to zánět šlach, dostala jsem ortezu a antibiotika ortezu jsem musela nosit 23 h. denně po dobu měsíce a půl (to jsem dodržela ) když jsem šla na kontrolu tak né zápěstí pořád bolelo (sice podstatně míň ale furt tam za bolest byla) doktor mi předepsal 15x magnety (chodila jsem na ne každý den pravidelně na 25 min. ) tak na 3 týdny jsem měla absolutní klid od bolesti ale před 3 dny po brigádě (pracuji v albertu kde zápěstí taky zapojuji ale ne nějak moc) me začalo bolet znovu zápěstí a docela dost kdyz mám ruku c klidu tak bolest necitim když s ním pohnu tak docela dost nevím jestli se mi to jen zdá ale když zápěstí ohnu tak mi přijde ze tam mám malou tvrdou bulku vypadá to jako kost ale nevím no v pondělí se jdu nechat objednat na další kontrolu ale mám přišernej strach z rakoviny ( v tomhle případě konkrétně z rakoviny kosti ) doufám ze me vyvedete z omylu v úterý si jdu zařizovat psychologa právě kvůli takovým strachum denně tak 60% času přemýšlím nad smrtí, nemocemi a tak ..... prosím napište mi jestli by to mohla být rakovina .... děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Daleko spíše než zhoubný nádor kostí by bulka mohla být tzv. ganglion, nahloučení tkáně v oblasti šlachy. Na rozdíl od nádoru kosti je bývá hladká,pravidelného tvaru, může být pohyblivá prosti spodině. Informujte svého lékaře o vašich obavách z rakoviny, může bulku a její okolí také blíže vyšetřit pomocí RTG vyšetření nebo UZ (ultrazvuk), pokud to bude potřeba.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x