Dlouhodobá menstruace

Dobrý den, ráda bych se zeptala..od 2.2. jsem začala brát antibiotika (název bohužel nevím) a během toho, jsem beru antikoncepci Triquilar, je 18.2. a menstruaci mám pořád, 20.2. by mi měla začít správná menstruace..Normální menstruace by mi měla skončit 25.2. takže menstruace skoro měsíc jsem v pořádku? Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Úplně nerozumím , jaký je Váš dotaz. Zřejmě se týká nepravidelné menstruace, která se objevila při užívání antibiotik. Když žena užívá hormonální antikoncepci, antibiotika mohou účinek antikoncepce ovlivnit - snížit. Může se tedy objevit nepravidelné krvácení a špinění, ale také se snižuje antikoncepční účinnost . V těchto případech se doporučuje v případě pohlavního styku použít nějakou další antikoncepční metodu - prezervativ, spermicid...

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: