Dlouhodobá nespavost

Dobrý den, je mi 70 let a mám dlouhá léta problém se spaním. Od psychiatra jsem dostala Stilnox, po kterém jsem se budila a pak již nespala. Předepsala mi Lexaurin 3, který mi naprosto vyhovoval. Paní doktorka odešla, a nynější lékař mi předepsal Derin. Po tom sice usnu (1/2 tablety), ale druhý den je mi dosti divně. Jsem naprosto utlumená až do pozdních hodin. Pan doktor však říká, že to není možné. Lexurin mi již však nepomáhá. Nevím si s tím rady. Děkuji za odpověď Jarmila

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vysaďte Derin . Znovu užívejte Lexaurin, i když je návykový, ve vašich 70 letech to až tak nevadí a návyk už stejně máte, tak se nedivte, že původní dávka nezabírá. Tělo si žádá vyšší dávku, jako u drogy. Máte jen 2 možnosti, bud zvýšit dávku a vyspat se a zvýšit návyk, nebo se smířit s nespavostí a v posteli jen odpočívat, však při velké únavě po 3 dnech usnete. Váš problém je dávno v minulosti,teď musíte bojovat hlavně sama, lékaři nemají možnost jak vám více pomoci.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: