Dlouhodobá rýma

Mám dceru 4 roky, v září zastoupila do MŠ, vše zvládla v pohodě, asi 2x měla rýmu. Nyní má již delší dobu rýmu asi dva týdny. Před rokem jí byla zjištěna zvětšená nosní mandle. Chci se zeptat jestli by dlouhodobá rýma mohla souviset se zvětšenou mandlí nebo se může jednat o alergii? neustále si sahá do nosu jako by jí tam něco vadilo. Poraďte jak tento problém řešit, zajít na orl....? Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hano. Trvalá rýma je u předškolních dětí nejčastěji způsobena zvětšenou nosní mandlí. Druhá nejčastější příčina samozřejmě bývá alergie, ale pokud máte zvětšenou nosní mandli prokázanou, pak je nejdříve vhodná konzultace a vyšetření ORL lékařem. Odstraněním nosní mandle se problém většinou vyřeší, ale to neznamená, že ji Vaše dcera musí podstoupit. Vyjádření o nutnosti operace je v rukou ORL specialisty. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: