Dlouhodobá rýma a občas kaše

Dobrý den, ráda bych se zeptala, už asi půl roku mě trápí neustále se opakující rýma a kašel. V půl roce asi po 7. Během léta to bylo dobré. Až nyní jsem byla u praktické lékařky a ta mi napsala kapky(kaloba), sirup (helixir) a nakonec zodac 30 tablet. Myslela jsem, že je zodak na alergii. Na alergii jsem byla před 10 lety a žádná mi nebyla nalezena. Proto by mě zajímalo, proč mi tento lék napsala. Je pravda, že jsem poslední půl rok dost v kontaktu s kočkou, ale jak píši, nikdy jsem alergii na nic neměla. Proč mě tedy neposlala na alergologii a napsala mi tento lék. Děkuj za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste před 10 lety neměla prokázanou alergii, tak to vůbec neznamená, že se alergie neprojevila nyní. Alergie se může projevit kdykoliv během v života, v podstatě v jakémkoliv věku. Dle Vašich projevů recidivující rýma, kašel, bez teploty - by měla být alergie určitě vyloučena. Zodac je lék, který tlumí alergikcé projevy - alergický zánět, paní doktorka lék správně volila a zřejmě chtěla zkusti efekt léku než Vás na alergologii ,kde by měla být proveden i spiroemtrie , pošle.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: