Dlouhodobá rýma s krví

Dlouhodobě déle než rok smrkám s příměsí krve, v ústech pachuť krve, pocit ucpaných dutin,vlevo v krku (nemám mandle) to vypadá jako když má člověk angínu, teplotu nemám, antibiotika bez efektu, špatné dýchání, pocit ucpané pravé plíce, horší sluch levé ucho. Nežiju v ČR, rtg dutin prý v pořádku, ale nemusí být, mukotomie 2001 v ČR. Vadí mi průvan, klimatizace, permanentně se cítím jako kdybych měla chřipku nebo angínu, ale bez teplot. Jaké vyšetření v ČR bych měla podstoupit? CT hlavy ?

Odpověď odborníka:

Vážená paní Sandro. Chápu, že pro člověka žijícího v cizině či pohybujícího se mezi více zeměmi je rozumné využívání zdravotní péče složité. Platí ale, že před doporučením jakéhokoliv pomocného vyšetření (RTG, CT, laboratorní testy...) je třeba, aby Vás viděl lékař a potřebný postup určil. Takže byste v prvé řadě měla podstoupit podrobné vyšetření na ORL a na dalším postupu se domluvit podle jeho výsledku. CT je ale pak vhodným vyšetřením k posouzení problému v oblasti nosní dutiny a vedlejších nosních dutin...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba – šest nejčastějších chyb, které narušují léčbu
Chcete otěhotnět? Jezte „potraviny plodnosti“
Články: Chcete otěhotnět? Jezte „potraviny plodnosti“
To, že pro zvýšení šancí na...
Z čeho se skládá zub
Články: Z čeho se skládá zub
Zub v ústech je jako...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x