Dlouhodobe bolesti

Dobrý den, už jsem v koncích a nevím kam se obrátit. Jedná se manžela, který má už 3 měsíce zdravotní problémy. Poprvé vše začalo bolestmi v uších a bolestivému polikání a mluvení. Doktor maželovi předepsal ATB s tím že prodělal zánět středníhon ucha. Pak bylo vše asi tak na 2 týdny vše v pořádku. Pak se maželovi začala objevovat bolest lev nohy na vnitřní straně svalu nohy, která se táhla až do varlat. ATB jedl další 3 týdny s podzřením na zánět varlat (nikdy nebylo jednoznačně diagnostikováno) Nakonec po měsíci vyšetřování i několikrát utrazvukem byl na shledán urologicky vpořádku. Bolest v noze se ale dále rozšiřovala, až ho bolela celá levá noha ( svaly, začínal kulhat). Proto jsme byli na neurologii, kde byl namžel poslán na magnetickou rezonanci a ENG vyšetření nervů, dále i na rentgen a další ultrazvuk malé pánve. Všechny výsledky měl vpořádku, bez nálezu. Bolest postoupila už i do pravé nohy a kloubů v koleni a kyčlí. Na neurologi byl téže závěr stejný z neurologického hlediska je vpořádku. Dále jsme se obrátili na ortopedi, kde doktor manželovi předepsal ALIN, s tím že ho bolí úponové svaly a mělo by to teď odeznít. Do této doby jse chodili pouze po poliklinikách po celé Praze. Mezitím se i zjisilo, že má vysoké jaterní testy - nic víc. Ale už v dalších dvou dnech se manželovi bolesti natolikzhoršili, že nemohl ani bez mépomoci téměř sám postavit. Byl tedy přijat ve fakultní nemocnici na interní klice. Kde byl 5 dní, dostával prášky proti bolesti a dělali mu další vyšetření jak z krve, močí atd. Otropet dělal manželovi další rentgen s tím, že nemá ortopedické problémy. Dále ho v nemocnici vyšetřoval revmatolog, podle kterého manžel téže nemá revmatologické potíže. Abych se tedy nějak dostala k závěru. Na interně jediné co bylo zjištěno, že manžel měl streptokok , který se tedy už v těle nenachází a má zvýšné ASLO. Manžela propustili domů, s tím že potřebuje na doléčení kortikoidy, které si máme už u specialistů "vyběhat" sami. Potíž je že už nevím kam se mám obrátit. Všude kde byl doposud vyšetřen mi pokládají telefoni s tím, že z jejich hlesika je vpořádku a vše potřebná vyšetření mu už provedli. Manžel je tedy teď doma, bolesti neustupůjí, naopak ho začala bolet i hlava a cítí zvýšený tlukot srdce a vnitřní horkost. Ještě bych chtěla podotknout, že manžel má nohy velmi citlivé na teplo a chlad. Při chladu ho nohy bolí více. Má hlavní otázka je zdali opravdu všechna tato potíže, hlavně tedy neustavající bolest nohou má na svědomí zmíněný streptokok ??? Nebo by to mohlo být i něco jiného. Navíme už na koho seobrátit. Oba už jsem z této situace zoufalí a psychycky nadně. Potřebuji poradit co dál. Sama už nevím. Moc děkuji za jakoukoliv odpověd. Prosím o ní co nejdříve. Barbora

Odpověď odborníka:

Dobrý den,Vaše zoufalství naprosto chápu.Považovala bych za moudré požádat o koordinaci praktického lékaře,u něhož je manžel registrován.Ten by měl plnit i funkci průvodce naším zdravotnictvím.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: