Dlouhodobé "motání" hlavy

Dobrý den, rád bych konzultoval svůj stav a přečetl si případné zkušenosti ostatních. Je mi 28 let. Již více než 3 týdny mám pocity motání hlavy a vidění jakoby přes lupu. Začátkem srpna jsem prodělal gastroenteritidu a v závěru týdne, kdy již příznaky odezněly, začal jsem mít ze dne na den tyto problémy s viděním a motáním hlavy. Následně jsem byl poslán na odběr krve, EKG, ORL a oční, vše v pořádku. Rentgen ukázal vychýlení krční páteře tuším u 3-4 obratle vlevo. Byl jsem tedy poslán na neurologii, kde pan doktor vyzkoušel moje reakce, rovnováhu a hybnost a pouze konstatoval, že vlivem gastroenteritidy mi mohly některé viry napadnout i rovnovážný systém a aniž by se podíval na snímky krční páteře, nebo se mnou cokoliv dalšího dělal mě odeslal z ordinace s doporučením klidového režimu. Protože jsem samozřejmě nebyl s vyšetřením spokojen, nechal jsem se přijmout na neurologické ambulanci v nemocnici, kde mě bohužel pro časové možnosti nemohli blíže vyšetřit, nicméně na snímky se podívali a byl mi doporučen chiropraktik. Znám jednoho skutečně dobrého, tak jsem se k němu objednal do péče a páteř mi po několik návštěv srovnával. Další návštěvu u něj mám za 14 dní. Dle jeho slov ale bohužel stav trval tak dlouho, že došlo k poškození ochranných obalů nervů a mám tomu prý dát čas, než dojde k nápravě. Určité potíže prý můžu mít i nadále. Mně už ale všechna trpělivost dochází a mám obavy, jestli není ten problém přecijen trochu rozsáhlejší. Některé obtíže, jako například občasné brnění nohou a pocity různé svalové ochablosti zmizely, nicméně motání hlavy trvají dál a občas mívám pocity na zvracení a plnosti žaludku. Hlavně ráno. Můj stav se mění i několikrát za den, ráno to bývá horší, večer potíže ustupují. Někdy ustoupí dříve, pokud předtím chvíli ležím. Při chůzi mi připadá, jakobych byl vyšší, než ve skutečnosti jsem a při došlapu mě občas lehce zabolí hlava v horní části. Páni doktoři si nade mnou myjí ruce. Moje obvodní lékařka byla ochotna ještě mi napsat jedno doporučení na jinou neurologii, ale já už nemám moc důvěry a hlavně nevím, koho si vybrat. Známé mezi lékaři nemám. Můj neurolog mě poslal domů, na ambulanci neměli čas na detailní zkoumání a další neuroložka prohlásila, že můj neurolog je špičkový ve svém oboru a ona od něj pacienty nepřebírá. Když zjistili, že dokážu stát rovně a sledovat očima tužku, zřejmě mi nic není. V současné době už na tom nejsem dobře ani po psychické stránce. Jako řidič z povolání nejsem s tímto schopen pracovat a začínám mít obavy, aby vůbec tento stav byl někdo schopen, a hlavně ochoten vyšetřit a pomoct mi. Budu velmi šťastný, pokud by mi někdo dokázal poradit, případně sdělit mi své vlastní zkušenosti a já se tak mohl vrátit do normálního života. Je to opravdu velmi nepříjemný zážitek a bohužel stále trvá, aktuálně bez nějaké vidiny zlepšení. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vznik příznaků po gastroenteritidě může být náhodný ale nemusí. Asi bych znovu navštívila Vašeho neurologa s tím, že Vaše potíže se nelepší a s dotazem, zda nemůže stav souviset s prodělanou infekcí. Osobně bych takového pacienta jako Vy odeslala do nemocnice k provedení vyšetření mozku a k vyšetření mozkomíšního moku.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x