Dlouhodobé obtíže

Dobrý den mám na vás prosím dotaz.Jemi 25.let a jsem tři měsíce po porodu,nedávno jsme se přestěhovali z Prahy kde jsme bydlely pět let do menšího městečka,během stěhování jsem onemocněla a asi přechodila nějakou chřipku,po sléze jsem málem skolabovala a brala antibiotika.Pak jsem začla míti velké bolesti v oblasti bederní páteře,u kterých jsem měla takové ty stavi na omdlení.Začly mě jakoby trošičku brnět ruce,nebo i takový tlak a teplo a bylo mi na omdlení.Byla jsem na magnetycké rezonanci kde mi kontrolovali páteř a žádný zánět ani plotýnky prý jen skříplé nervy a svalstvo.Ale od té doby co jsem měla styvi na omdlení mám problémy.Začínám mít každou chorobu co si přečtu,když to namě příjde začnu mít jakob ytřes v celém tělě,takové jakby motýlky v bříše když jste zničeho ve stresu,začne semi motat hlava a jemi jakob yna omdlení,ted už nemohu ani pomalu do obchodu nevydržím tam hned jemi tak těžko že sebou seknu nedo že semi něco stane.Bojím se být doma sama že semi něco stane nebo že umřu mám dvě děti a přítel pracuje v zahraničí.Pan doktor mi dal antidepresiva,ASENTRU 50.Já si vzalav pátek jednu,ale co se pak odehrávalo v noci bylo děsné,strašně jsem se klepala měla jsem třes vcelém těle a nemohla jsem se uklidnit bylo to opravdu děsivé,měla jsem i velké panenky no a druhý den v sobotu jsem byla celý den neklidná pořát ty obavi a strach malátnost motání hlavy no a když jsem si šla lehnout tak se to postupně uklidnovalo.Ted co vám píši už třes nemám a jsem tak docela klidná ale pořát mám strach že semi něco přihodí a že sem sama,párkrát i brečím.....Ale abych se vrátila myslítesi že jsem ten páteční stav mohla míti stoho léku že to bylo moc sylné? Já se ale docela bojím že mám rostroušenou sklerézu.....Momentálně užívám antibiotikum našly mi stafilokoka v krku ale jen tu normální formu prý se vyskytuje skoro u každého....Měla jsem už hodně vyštření odběry krve,vyšetření srdíčka ale natáčeli mi jen monitor a měřily tlak prý jeto dobré ale já si myslím že mi pořát něco je už to nezvládám.Děkuji moc za odpověd a nezlob tese nemám se nakoho obrátit děkuji moc.........PS:Nemůže se třeba jednat i o panickou poruchu také jsem něco otom četla....A také mě už delší dobu bolí praví ukazováček v kloubu dnes jsem měla vněm i křeč dvakrát.Děkuji moc Mechlová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, třes, závrať či nespavost samozřejmě mohou být nežádoucím účinkem sertralinu (Asentra). Pokud jsou takto výrazné, bude lépe poradit se s lékařem o změně antidepresiv, jinak bývají tyto nežádoucí příznaky spíše mírné a v průběhu dlouhodobější léčby ustupují. Chápu, že máte obavy z roztroušené sklerózy, ale nedělejte předčasné závěry - máte za sebou vyšetření magnetickou rezonancí, kde by mohla být patrna tzv. demyelinizační ložiska. Obraťte se na svého praktického lékaře, zauvažujte o změně antidepresiv, nebojte se návštěvy psychologa či psychiatra, promluva s nezaujatým odborníkem není nikdy na škodu.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: