Dlouhodobé problémy

Dobrý večer...Chtěla bych se zeptat,zda měl někdo z vás potvrzené autoimunitní onemocnění.Jde mi o to,že mi ho lékaři potvrdily,ale nikdo neví odkud pochází.Procházím teď různými vyšetřeními,aby se vyloučilo nádorové onemocnění.Čeká mě kolonoskopie,Fibroskopie (mam už deset let potvrzeny žaludeční vředy),laparoskopie a jiné.Od Ledna kdy jsem psychicky skolabovala,se mi po těle tvoří otoky,večer mě svědí celé tělo a ráno se budím s obrovskými fleky po těle.Také mám občasné velké noční pocení . Teploty nemývám a na váze přibírám zhruba kg za měsíc.Ale nejím hodně,spíš bych řekla,že málo.Každý večer se cítím hodně unavená a dost často mě bolí v krku a mám v něm pocit,jakobych špatně spolkla bonbon.Štítná žláza vyloučena.Dělali různé krevní odběry,ale na co všechno,to mi nikdo neřekl.Měla jsem jen zvýšené ASLO A CRP.Alergie potvrzena není.Jsem v péči imunoalergologa..Beru 12 léků denně na alergii a Prednison,od ledna už šesté antibiotika.Teď mi vyměnili jeden lék na měsíc a pokud to nezabere,prý pojedu na jakýsi odběr kvůli autovakcíně.Jsem z toho už zoufalá,doktoři si mě předávaji jak horký brambor a nikdo nic neví.Prošla jsem vyšetřením u Ortopeda,Revmatologa,gynekologie,ORL.Bylo mi řečeno jen,že se musí přijít na to co by to mohlo být,protože tyto problémy způsobuje právě ve většině případů nádorové onemocnění.Podle doktorů,psychika spustila něco,co je v těle už dlouho.Jen nikdo neví co.Máte s tím prosím podobnou zkušenost? Dost se toho všeho bojím...

Odpověď odborníka:

Milá Romano, podobnou zkušenost již mám minimálně se dvěma pacientkami, u kterých prostě, jak Vám již řekli, nějaké oslabení organismu, stres, infekt (např.EB viroza, mononukleóza apodobné potvory ..)či něco takového spustilo autoimunitní onemocnění. A nikdy se u nich nic jiného nenašlo, tedy nic jiného z mého oboru. Prostě se jim vzbouřil imunitní systém, ale pravé příčina se nenašla. Někdy se asi prostě může vzbouřit bez zjevného důvodu. zkuste tedy zachovat klidnou mysl, rozhodně nemusí jít o rakovinu, ale vyšetřit Vás prostě musí, aby byla jistota. Moc moc Vám držím palce !

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Přimějte drogově závislého k léčbě – víme jak
Články: Přimějte drogově závislého k léčbě – víme jak
Většina drogově závislých...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Články: Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Ne všichni si dostatečně...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Tři typy reakcí na hmyzí bodnutí: víte, co kdy dělat?
Články: Tři typy reakcí na hmyzí bodnutí: víte, co kdy dělat?
Rozkvetlá louka lákající k...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Náhrada kloubu při hemofilii – nic není nemožné
Články: Náhrada kloubu při hemofilii – nic není nemožné
Krvácení do kloubů většina...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: