Dlouhodobě řidká stolice

Dobrý den, již několik týdnů, nebo možná i měsíců mě trápí řidká stolice. Ráno vstanu, udělám si kávu, zapálím cigaretu a už běžím na toaletu, kde během pár vteřin vykonám potřebu. Toto se opakuje zhruba po dalších třiceti minutách. Takže ráno mám 1-3x řidkou stolici. Druhou stolici předchází takový divný pocit nervozity a cítím, že poběžím opět na toaletu. Krev na toaletním papíře nepozoruji. Občas mám v břiše pocity různého bublání, nebo tlaků v podbřišku. Zhruba před deseti lety mi byl diagnostikován syndrom dráždivého tračníku. Když si dám nějaký den laktobacily, tak mám druhý den první stolici relativně tuhou. Jaký je na to prosím Váš názor? Děkuji a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Trochu jste mne pobavil. Víte diagnózu, jste tedy, předpokládám, vyšetřen na gastroenterologické ambulanci. No ale, to musíte také něco udělat. První, nepijte kafe, nekuřte. Dále je to otázka životosprávy, tedy co jíte a pijete. Kupř. pití: žádná káva, žádné pivo, žádné ochucené nápoje, žádné džusy, žádná cola. Pouze voda (případně voda s citrónovou šťávou), zelený nebo bylinný čaj (bez ochucení, bez dalších přísad). Nic jiného. Se stravováním je to ještě složitější. Nutno podotknout, že pokud nepřestanete pít kávu a kouřit, tak bude celkem jedno co budete dělat. Probiotika vám nijak nemohou pomoci. Pomoci si musíte sám. Dr.Holečko holeckoj@seznam.cz

MUDr. Jiří Holečko
MUDr. Jiří Holečko

Specializace: Celostní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x