Dlouhodobé užívání antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je při užívání antikoncepce (z hlediska toho, co je lepší pro naše tělo) lepší užívat ji např. 3 roky kontinuálně nebo je lepší dělat v užívání pauzy podle toho, zda máme sexuálního partnera? Má dlouhodobé užívání antikoncepce (5 a více let) nějaký vliv na případnou pozdější neplodnost? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Užívat antikoncepci můžete i dlouhodobě,je pravda,že pokud nemáte partneta tak v tomto období ztrácí její užívání smysl příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: