Dlouhodobé užívání antikoncepce

Dobrý den. Užívám hormonální antikoncepci více jak 10 let. Četla jsem o možných rizicích především rakoviny prsu, křečových žil, krevních sraženin. Mám sedavé zaměstnání, a proto je toto riziko u mě vyšší.Prosím o radu, jaká jiná antikoncepce je vhodná.Bohužel prezervativ snáší partner snáší.Ještě jsem neměla děti.Měla bych antikoncepci vysadit?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Antikoncepce skutečně tato rizika s sebou nese, ale pokud nekouříte a nemáte v rodinné ani osobní anamnéze srážlivé stavy či rakovinu prsu, nemusíte se přípiš obávat. Ale vzhledem k tomu, že jste ve věku, kdy je otěhotnění optimální, doporučovala bych otěhotnění. Čím déle budete brát antikoncepci a budete starší, tím bude menší šance, že se vám pak otěhotnět podaří. Různé druhy antikoncepce se sice liší trochu obsahem hormonů, ale nažádoucí účinky mají všechny stejné.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: