Dlouhodobé zahlenění

Dobrý den, jsem alergik a astmatik a již více než 2 roky mám problém se zahleněním na které jsem předtím netrpěl. Hlen jsem nikdy nevykašlal a nejsem ani schopný určit, zda hlen vykašlávám z plic, nebo mi do krku stéká. Zahlenění se projevuje v průběhu celého dne, kdy večer před spaním je to nejhorší. Teď jsem po třetím neúspěšném léčení antibiotiky z orl, zkoušel jsem inhalovat vincentku, nejíst mléčné výrobky, nekouřím, ani nechodím do zakouřeného prostředí. Při poslední návštěvě mi doktorka řekla, že by to mohlo být vychýlenou nosní skořepou a poslala mě do rhinologické poradny, myslíte, že by mohl být problém právě tady?? A ještě jsem se chtěl zeptat, na internetu jsem se dočetl o refluxním onemocnění v oblasti orl a testech na zvýšenou hladinu pepsinu. Když jsem si četl příznaky pacientů s tímto onemocněním, shodovali se s mými, mohl by to být i můj případ? Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den příčin zvýšeného zahkenění může být několik, mnohdy se můžou vyskytnout dvě i víc příčin spolu. Určitě by jste měl absolvovat vyšetření ORL protože při tzv zadní rýmě dochází k zatékání po zadní stěně a pacient ma pocit zvýšwné hlenotvroby, múže se spolupodílet i tzv. reflux, který se dávyloučit nebo potvrdit pouze vyšetřením a to gastroskopii. Určitě doporučuji postupovat, jak Vám doporučil Váš lékař. S pozdrave

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
7 kroků k likvidaci cigaretového zápachu
Články: 7 kroků k likvidaci cigaretového zápachu
Rozhodli jste se skoncovat...
Zánět močového měchýře
Články: Zánět močového měchýře
Zánět močového měchýře...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: