Dlouhodobě zvýšené crp

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na svůj "problém". Před rokem mě začala bolet pata, dg. ostruha, bolí mě nějaký úpon zespodu chodidla, jdu přes bolest. Stav je snesitelný, někdy lepší, jindy horší...neřeším to. Nicméně na konci roku 2014 jsem si v odběrech všimla zvýšeného crp 7. ..V červnu 2015 jsem navštívila Dr. pro obtíže s nadechováním, mám pocit, že jsem asi citlivá, vnímám zřejmě extrasystoly, cítím jakoby přeskočení srdce, přepadne mě krátkodobý pocit úzkosti, mám pocit, že mi vynechá srdce. I na toto jsem si zvykla. Odběry byly ok (kardio vyšetření si plánuju), jen CRP v červnu 5,5. Nyní jsem absolvovala prevenci i s odběrem a v září CRP 5,5. Internet na mě vychrlil hned několik možnýh příčin dlouhodobě zvýšeného CRP...malignita? a riziko kardiovas. onemocnění...Nechci plašit, proto se ptám zde. Mám tyto mírně zvýšené hodnoty úplně vypustit a neřešit nebo je možné, že mi toto zplsobujem můj chronický zánět na té patě? Bolest pociťuju při dlouhém sezení, ráno při vstávání...ráda bych vše hodila za hlavu. Jinak se cítím vyjma těch mých stavů s přeskočením srdce, v pohodě..Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino. Nevím, kde jste četla, že CRP 5,5 a 7 jsou zvýšené hodnoty. Hladina do 12 se považuje za normální. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: