Dlouhodobý kašel

Mám dlouhodobý kašel s vykašláváním hlenu.ORL negativni alergie negativní.Na plicním předepsán Seretide diskus 250.Po vdechnutí do ř min sípavé dýchání a nucení ke kašli.Po návštěvě plicní kontroly předepsánAirflusanForspiro250.Po vdechnutí přesně ty samé učinky jako u předešlého léku.Po dotazu na pliním mě řekli že to mám užívat dál .To se asi brzo udusím.RTG bez problému dle lekařské zprávy.Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Hezký den Antoníne, podstatné je, co Vám na plicním stanovili za diagnozu, velmi pravděpodobně CHOPN, soudím tak z předepsání Seretide discus atd...
CHOPN je závažná choroba, která vyžaduje adekvátní léčbu, čili pokud Vám léky nevyhovují, zkonzultujte jejich užívání ještě jednou na Plicním oddělení. Kouříte? Pokud ano, je nezbytně nutné, abyste přestal!
Otázkou však zůstává, zda je Váš kašel skutečně způsoben touto chorobou, pravděpodobně ano, ovšem existují některé léky, které mají jako nežádoucí účinek právě kašel. Užíváte chronicky nějaké léky?
Máte pálení žáhy, trpíte nadváhou? Byl Vám vyloučen gastroesofageální reflux?
Celý Váš zdravotní stav prosím zkonzultujte ještě jednou s Vašim praktickým lékařem i na plicním oddělení.
S pozdravem,
K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: