Dlouhodobý kašel

Paní doktorko, již jednou jsem se s Vámi radila ohledně virové meningitidy u mé 6-ti leté dcery, děkuji za odpověď. Dcera byla 7-17.12. kvůli meningitidě hospitalizována, 4 dny po propuštění z nemocnice začala pokašlávat ranním vlhkým kašlem. Pro zadní rýmu nasazen po týdnu Pamycon (na 6 dní) a na hnisání očí Tobrex (na 7 dní). Rýma ani kašel nyní není, ale kašel zůstal. Kašle pouze dopoledne, odpoledne minimálně (1x za 2 hodiny), v noci vůbec. Nyní kašle již 3 týdny, po 2 týdnech udělán výtěr z krku (negativní), sono dutin (v pořádku), uši v pořádku. Vyzkoušela jsem již Sinupret, mucosolvan, nyní jí dávám pouze Fenistil 3x15 a vit. C. Ráda bych se poradila, zda mám ještě vyčkat nebo poprosit paní doktorku o nějaká další vyšetření, popř. o jaká. Má dělán výtěr pouze z krku, nemusí být i z nosu? Mám nasadit něco na podporu imunity nebo stačí vit.C? Moc Vám děkuji za odpověď. Svobodová

Odpověď odborníka:

Vaše dcerka prodělala poměrně závažnou infekci a proto je oslabená. Pokud ale dcera kašle již tři týdny, doporučila bych rentgen plic a pokud nebude kašel ustupovat ani v příštích dnech, pak by bylo na místě alergologické vyšetření. Farmakologickou podporu imunity bych podpořila pouze pokud bude prokázaný nějaký problém z odběrů, jinak stačí běžná strava s dostatkem přirozených vitamínů. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x