Dlouhodobý kašel a další projevy

Dobrý den, mám docela složitý dotaz. Měla jsem asi dva týdny kašel, zhoršovalo se to a já konečně zašla k doktorce. Dala mi antibiotika Duomox. Ty jsem doužívala, ale o tři dny později se mi objevila vyrážka. Na pohotovosti mi řekli, že je to alergie právě na Duomox. Kašel se nezlepšil. Dala mi injekci, která měla zabránit rozšíření vyrážky a prášky: Predison a Dithiaden. Ty jsem brala tři dny. Asi za dva dny se mi začlo těžko polykat a bolelo mě v krku. (Pořád jsem kašlala). Šla jsem k dr. a ta mi řekla, že to angína není a že mám skusit obyčejné prášky jako Strepfen. Bolest v krku zmizela, ale začlo mě lupat v uchu. Zdůrazunuji, že pořád kašlu(suchý kašel, občas ale jen občas nějaký hlen). Už nějakou chvíli mě píchalo na hrudi. Musím říct, že spíše na pravé straně. A z lupání v uchu to přešlo na píchání v uchu při polknutí. Také musím vydzdvihnout, že jsem měla mírně opuchlá oční víčka. Už si opravdu nevím rady. Nevím, jestli ted o svátkách jet na pohotovost. Vidím jak mi opět dávají antibiotika, která zase nepomůžou jenom vyvolají nějakou alergii. Mám říct doktorce, že bych byla ráda, kdyby mě poslala na plicní? Moc Vám děkuji za odpověd. Jsem opravdu zoufalá

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s akutními projevy není moc moudré obracet se na internetovou poradnu - spíše opravdu volte pohotovost.. Na pohotovosti vám opravdu nejspíše dají antibiotika, ale není nikde dané, že přivodí alergii -nejspíše šlo o náhodu. Pohotovost navštivte, řekněte, že jste užívala Duomox s alergickou kožní reakci - oni zvolí jiné účinnější ATB. Po nové roce potom navštivte svou obvodní lékařku na kontrolu, řekněte, jak se cítíte a pokud by se váš zdravotní stav neupravil /samozřejmě byste měla do té doby ležet, odpočívat a šetřit se...o užívání léků nemluvě/ a požádejte ji o plicní vyšetření. Ona vám může sama nechat udělat rtg plic, poslechne vaše plíce a další postup se potom bude odvíjet od výsledku jejího vyšetření. Přeji hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x