Dlouhodobý průjem

Dobrý Den, prosím vas chtěla bych se zeptat mám už celých 14dni průjem ale s tím, ze mě neboli břicho jen malicko víte začala jsem jist pravidelně a předtím jsem pravidelně moc nejedla je to tím ze jsem se rozhodla zhubnout. Tak jsem si koupila Endiaron ale i presto ze ho používám mám už celé platicko pryč a porad ten průjem mám i třeba 4krat za den .mám strach abych neměla určitou nemoc ale jim normálně vše ale po menších dávkách. Tak jsem se chtěla zeptat je to vůbec průjem? Nejni to tím jak jim pravidelně , ze se třeba cistim? Prosím o radu co mám dělat jsem z toho zmatená , ale i nešťastná děkuji .

Odpověď odborníka:

Průjem nepatří k normálnímu stavu organismu. Doporučuji navštívit praktického lékaře, aby provedl základní vyšetření stolice (kultivace, parazitologické vyšetření), případně krevní odběry - základní biochemický rozbor krve a ev. vyšetření na celiakii. Při negativitě uvedených vyšetření a pokračování průjmu bude vhodné gastroenterologické vyšetření s provedením kolonoskopie (optické vyšetření tlustého střeva) k vyloučení nespecifického střevního zánětu, např. Crohnovy choroby.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Probiotika | Od: Valerie | 1.8.2016 14:43
Dobrý den, 14 dní není dlouhodobý průjem, já ho měla asi 3 měsíce, nakonec jsem zjistila,že to byla asi z nervů, protože
jsem měla nastupovat po mateřské zpět do práce a vůbec se mi nechtělo!!!Každopádně jsem asi po 2 měsících navštívila obvodáka a ten mi doporučil probiotika Biopron, prý ho taky používá kvůli střevní mikrofloře... tak jsem si je hned koupila prožože v dnešní době už vám na předpis dají max antibiotika a i o ty si musíte říct...No každopádně po asi 2-3 týdnech se to začalo zlepšovat. Dodnes nevím jestli to bylo biopronem, nebo tím že jsem se s nástupem do práce musela vyrovnat. Každopádně probiotika užívám dotěď a providelně protože takové problémy už nechci zažít!
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: