Dlouhodobý průjem

Dobrý den, je mi 16 let a už asi dva měsíce mě trápí průjem převážně se objevuje 3-4 týdně cca 4x denně. Několikrát jsem byla u mé praktické lékařky a ta mě posílala s enterolem a dietou domu, vždy po dobrání enterolu se průjem vrátil. Po té jsem znovu přišla k paní doktorce která mi tedy udělala výtěr stolice, odběr krve na lepek a odběr moči, ale všechny testy vyšly v pořádku a že mi nic není. Napsala mi Biseptol při kterém se průjem i s normálním jídlem zlepšil ale opět po dobrání se průjem vrátil a také jsem v poslední době zpozorovala neustále palení žáhy. Tak by mě zajímal Váš názor. Děkují za odpověd Tereza.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dlouhodobější potíže ve smyslu průjmu, které reagují na antibiotika jsou podezřelé ze střevní infekce. Může jít např. o yersiniovou infekci či pomnožení clostridií, nebo parazitární onemocnění. Vše vyžaduje speciální odběr a vyšetření, nestačí základní výtěr stolice. Pokud se toto vyloučí, je potřeba pátrat dál a vyloučit i nespecifický střevní zánět. Nejlépe v rukou gastroenterologa.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chris Klug: ani transplantace jater ho nezastavila na cestě za olympijskou medailí
Otestujte si své klíště
Články: Otestujte si své klíště
Kdo má rád jistotu a nechce...
Krevní plazma: darovat, či nedarovat?
Články: Krevní plazma: darovat, či nedarovat?
Snili jste o tom, že se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Předčasný porod se po umělém oplodnění je častější
Články: Předčasný porod se po umělém oplodnění je častější
Předčasný porod a nízká...
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Články: Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Lymeskou boreliózu je sice...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: