| Nápověda

Dlouhodobý průjem

Dobrý den, je mi 21 let a už 7 měsíců mě trápí průjem. Na velkou chodím jen 1-2krát denně, ale vždy je má stolice velmi řídká, někdy až vodnatá. Krev ve stolici nepozoruju. Často trpím nadýmáním. Před 2 měsíci jsem byla u lékaře, ten mi břicho vyšetřil pohmatem, vzal krev a doporučil laktobacily. Za 14 dní jsem si šla pro výsledky, prý všechno v mém břiše funguje normálně a pokud na záchod chodím jen 1-2krát denně a nemám tam krev, není důvod dělat další vyšetření, protože by se tam stejně nic neukázalo. Léky na průjem prý pro mě nejsou vhodné, protože by mě úplně "zastavily". Problémy mám však stále. Nevím, co dělat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro! Doporučuji vyšetření na celiakii (laboratoř z krve) a také koloskopické vyšetření k vyloučení střevního zánětu (Crohnova nemoc, ulcerozní kolitida). Může jít o "pouhou" dysmikrobii nebo dráždivý tračník, bylo by ale vhodné vyloučit výšepsané závažné jednotky. Pokud koloskopi ani laboratoř z krve nic neprokáže, doporučuji úpravu stravy, dbát na příjem vlákniny, denně se ráno a večer věnovat nějaké metodě duševní hygieny, příp konsultovat lékaře celostní (holistické) medicíny.

MUDr. Tomáš Petružela
 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
dlohodoby prujem | Od: marina | 27.1.2014 10:26
dobry den je mi 27 let trapi me uz dva mesice
prujem porad te mi dekuju
reagovat
dlouhodobý průjem | Od: jirka | 1.12.2009 02:34
Nikdy jsem dlouhodobím průjmem
netrpěl. Teď to bude skoro rok co jím
trpím. Nemám žádné bolesti či křeče
cítím se zdráv. Myslím si ,že příčinou
může být Cretin jak se zmínil Martin.
Časově by to velmi odpovídalo.
reagovat
dlouhodobý průjem | Od: jirka | 1.12.2009 02:33
Nikdy jsem dlouhodobím průjmem
netrpěl. Teď to bude skoro rok co jím
trpím. Nemám žádné bolesti či křeče
cítím se zdráv. Myslím si ,že příčinou
může být Cretin jak se zmínil Martin.
Časově by to velmi odpovídalo.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Objevili jste podivnou vyrážku? Může jít o kožní lymfom!
Články: Objevili jste podivnou vyrážku? Může jít o kožní lymfom!
Každý znepokojivý útvar či...
Druhý polštář pod hlavu může pomoci udržet nižší nitrooční tlak
Játra kvalitní čaj ocení
Články: Játra kvalitní čaj ocení
Doporučení na různé čajové...
Angína
Články: Angína
Angína je akutní zánět...
Bechtěrevova nemoc
Články: Bechtěrevova nemoc
Bechtěrevova choroba neboli...
Zotavení těla po poslední cigaretě je běh na dlouhou trať. Ale vyplatí se
Hormonální antikoncepce: vedlejší účinky, o kterých se nemluví…
Vitamín C umí odkázat krevní tlak do patřičných mezí
Články: Vitamín C umí odkázat krevní tlak do patřičných mezí
Vysoký krevní tlak neboli...
Vyšetření žil
Články: Vyšetření žil
Onemocnění žil je velmi...
Kompresivní punčochy: Co o nich (ne)víte
Články: Kompresivní punčochy: Co o nich (ne)víte
To, že nošení těchto...
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Články: Pozor na alergické reakce kůže po slunečním ozáření
Fotoalergické dermatózy...
Naposledy čtené: