Dlouhodobý tlak v krku, střídavě v uších a průduškách

Dobrý večer, ráda bych se vás zeptala na můj již dlouhodobý problém, který mě trápí necelé 2 roky a už nevím, co s tím. Jedná se o neustálý nepříjemný tlak v krku, který připomíná škrábaní a dost mě to omezuje na hlasivkách, takže když mluvím, piju atd..pořád to cítím. Občas se mi to z ničeho nic přesune na druhou stranu krku nebo mi to spadne na průdušky, kde je ten tlak velmi bolestivý, v poslední době mi to bohužel často zasahuje i do levého ucha (ten neustalý tlak-bolest mam na levé straně krku). Začalo mi to řed 2 lety, kdy jsem prodělala silnou angínu a tohle mi po ní zbylo, tak jsem užívala různé přípravky jako houbu Reishi,Aloe Vera, Colostrum nebo jsem si myslela, že je to jen otázka oslabené imunity, pak dále různé čínské čaje na dýchací cesty, ale nic mi nezabírá. Byla jsem už asi před rokem na ORL a pan doktor mi řekl, že mam jen poškozené hlasivky a že je jinak vše v pořádku, jenže já si myslím,. že problém na hlasivkách nemám, protože ten by se mi určitě nepřesouval do ostatnách orgánů těla a nebyl tak bolestivý. Pro jistotu jsem šla i na vyšetření štítné žlázy a to bylo taky v úplném pořádku.Napadlo mě, že může být problém úplně někde jinde, a to od páteře nebo jsme s ní měla problémy už od mala a ty mi pořád přetrvávají, ale samozřejmě si tím nejsem jistá a už bych tenhle můj věčný problém chtěla rozklíčovat, akorát že už mi docházejí nápady, co by to mohlo být. Děkuji mockrát za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno/paní Lindo. U jakýchkoliv nejasných dlouhodobých potíží je důležité, aby postup byl koordinován a řešen pokud možno jen jedním lékařem, který má k dispozici nejpodrobnější údaje o Vašem zdravotním stavu (měl by to být Váš praktický lékař). Pouze se znalostí všech detailů lze posoudit, zda nebylo v dosavadním postupu něco podstatného přehlédnuto či opomenuto. Z Vašeho textu vyplývá, že jste byla jen 1x na ORL (co to znamená "poškozené hlasivky?" - poškozené čím?) a vyšetření štítné žlázy - jiná lékařská konsultace neproběhla? Doporučuji tedy další vhodný postup řešit především s praktickým lékařem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: